-
Bilimsel esaslar çerçevesinde, yataklı tedavi kurumunun özelliklerine ve şartlarına uygun bir enfeksiyon kontrol programı belirleyerek uygular,
-
Yönetime ve ilgili bölümlere bu konuda öneriler sunar.
-
Enfeksiyon kontrol komitesi, görev alanı ile ilgili olarak, gerekli gördüğü durumlarda çalışma grupları oluşturur.
-
Güncel ulusal ve uluslararası kılavuzları dikkate alarak yataklı tedavi kurumunda uygulanması gereken enfeksiyon kontrol standartlarını yazılı hale getirir, bunları gerektikçe günceller.
-
Yeni politika ve prosedürler konusunda hemşire ve hekim grubu ile ilişkiyi sağlar.
-
Yataklı tedavi kurumunda çalışan personele, bu standartları uygulayabilmeleri için devamlı hizmet içi eğitim verilmesini sağlar ve uygulamaları denetler.
-
Yataklı tedavi kurumunun ihtiyaçlarına ve şartlarına uygun bir sürveyans programı geliştirir ve çalışmaların sürekliliğini sağlar.
-
Sürveyans verilerini değerlendirerek, sorunları ortaya koyar çözüm önerilerini sunar.
-
Hastane çalışanlarının enfeksiyon kontrol programı çerçevesinde sürekli hizmet içi eğitimini sağlar.
-
Personel sağlığı ile ilgili olarak, personelin sağlık durumunu izler.
-
Antibiyotiklerin kullanımı ile ilgili politikaları belirleyerek (kontrollü antibiyotik kullanımı) ve bunların uygulanmasını ilgili kurullarla birlikte değerlendirir
-
Sterilizasyon ve dezenfeksiyonla ilgili ilkeleri belirler, dezenfektanların seçimi ve kullanımı, temizliğin ne sıklıkta yapıldığını kontrol eder.
-
üç ayda bir olmak üzere, hastane enfeksiyonu hızları, etkenleri ve direnç patenlerini içeren sürveyans raporunu hazırlar ve ilgili bölümlere iletilmek üzere Yönetime bildirir.
Komite Başkanı
Üye
Üye
Üye
Üye
Üye
Üye & Sekreterya
Üye
Üye
Üye